Monday, January 30, 2012

Angpau >> Roti >>Slip Gaji

Assalamualaikum...
hari ini hari isnin....
hahaha...jangan silap hari...
tentu ramai opismate datang keje hari ini terutama yang sambut Gong Xi Fa Chai

semangat pergi kerja ni sebab hari ni dapat task baru...
tengah duk explore-explore datang manager kot...nama nya Ho dan Wilson..
yang nama pun sebab member gtau...
dorang kasi Angpau....
dapat la angpau dua keping......

 Merahkan angpau...

saja nak bergambar...nak tengok muka yang berjerawat teruk

merah betul angpau...
tapi duit tak merah pun...kihkih
walaupun sikit...Alhamdulillah...
sebab tak bergaji lagi..hukhuk...

pastu dengan duit angpau tu..
aku dan kawanku Fadilah nama nya...
pergi kedai Roti Delicious...
memang delicious la..
sedap...
nah tengok la betapa tamaknya aku....

blueberry tart tak pernah miss...total rm9.00..

pastu petang tu...
ada la member sama tarikh masuk keje dengan aku hantar email kat aku..
katanya nape kita tak dapat apa yang ditawarkan...?
so tanye HR dia cakap tak cukup hari untuk sebulan...
begitu rupanya...
excited la tengak...first time ni ada slip gaji...
ah....tak kira orang nak cakap apa pun...
saje nak gtau....
saya dah ada slip gaji
Alhamdulillah...

 slip gajiku yang pertama...list sudah beratur

tak sedar diri lagi..tu baru slip gaji...
bukannya gaji...hahaha...sengal betul...


apa2 pun best of luck r to myself

**akak lia(opismate) dapat offer keje kat Hp...sangat sedih....hilang la kawan..apa2 akak...best of luck ye..

2 comments:

athirah said...

kerja katne tu?

Lily said...

Sedapnya tart tu *meleleh