Sunday, July 15, 2012

Semalam Terbaik !!

Assalamualaikum ..
Alkisahnya semalam masa tengah buat kerja .. pagi tu memang blur .. tak tahu nak baiki error atau nak repair cake supaya nampak cantik dan mengikut spesifikasi keperluan .. terbaik perut berkeroncong .. makan kurma .. ni kes malas nak turun beli makanan .. makan apa yang ada then dalam tenghari .. terasa sakit sakit dekat perut .. menyengat sangat-sangat .. dalam pukul2.00 petang .. berkejaran dekat tandas .. ok selamat sudah tabungan pertama .. sakit-sakit ada lagi .. dah la tabungan pertama punya lama setengah lepak dalam bilik termenung .. otak mula fikir .. huish ..agak-agak siap ke ni kerja kalau menabung ambil masa setengah jam .. lepas tu .. tabungan kedua pula .. sampai la tabungan ke-6 .. trah dah lembik .. letih .. semua operasi tabungan memakan masa dua jam setengah .. time tu .. memang teruk rasa .. dengan perut lapar .. nasib baik kurma ada .. dapat dibuat alas perut .. petang abang dan kak ipar datang ambil kat office .. diajak main bowling kat One Utama .. semua dengan bakat bermain yang sangat 'hebat' .. memang terbaik di rantau hidup kami semua .. buang tension jarang-jarang .. harga kat sana boleh 'tahan' la sebab hujung minggu kan .. dua games untuk 4 orang .. jumlah RM72.00 ..

Trah .. 

Abang dan isterinya .. 

Kakak ipar angkat bola dan adik duk pilih bola ..

Main bowling dengan perut lapar .. pas habis main apa lagi .. pergi cari tempat makan .. kat area Subang .. murah betul .. sangat berbeza dengan menu yang sama tapi kawasan lain .. 
Antara menu :

 Tom Yam Campur - 3 orang makan
Sayur Kailan Ikan masin - 2 orang makan 
Telur dadar - 3 orang makan 
Ayam masak kunyit - 3 orang makan
Kerang bakar
4 nasi putih

Air :
-Tembikai
-Nescafe 'beng'
-Teh 'o' ais
-3 ais kosong

Dengan semua tu, harganya sangat murah .. RM46.00 .. memang betul-betul murah berbanding menu yang sama tapi kat area Johor Bharu RM72.00 .. dekat double price dia .. berbaloi-baloi .. nanti leh pergi lagi tempat tu .. dan kebetulan pergi kedai makan tu ada perlawanan bola sepak Kelate vs Sarawak .. dibelasahnya 3-1 .. bersorak sambil makan .. 

Pukul11.30 malam sampai rumah .. penat sesangat .. jarang nak kasi Laptop tengok aksi tidurku dalam lampu terbuka .. 


***Lain kali leh abangku datang lagi .. keluar sesama .. 
kita pergi jalan-jalan tempat lain .. 
tak pun pergi konvo kat Kedah ..





2 comments:

QweensheesZ said...

best nye maen boling ssama ...
so sweet ! ^^
http://myhuhuhabuu.blogspot.com

Ariff Budiman said...

Salam
Nampak slim setelah selesai 6 tabungan ya