Tuesday, June 26, 2012

Pernah Buat?

Assalamualaikum ..
Trah dah lama memendam rasa .. marah betul .. tak patut sungguh terjadi .. siap pergi tukar tu .. tak mahu juga jadi .. pastu .. dah perasan dah kat changer cam rosak .. huish .. pergi beli bateri baru  rm55 tu .. katanya original .. tapi rasanya original pun camtu sekali harga .. tapi beli juga la sebab bateri tak tahan .. message 5kali balas .. pastu kling klong klang .. pastu mati (innalilahiwainnahirojiun) .. BATERI HABIS daaaa .. sekarang bateri dah baru .. tahan la 2hari .. syok la ambil gambar .. hehe .. tu motifnya .. TETAPI bila bateri baru .. changer pula, tak mahu masuk .. adeh .. berapa banyak lagi nak habis untuk telefon ni .. huish .. nak baru .. tolong la .. macam-macam telefon canggih sekarang .. tak boleh tak boleh telefon baru pasal tak ada keperluan .. kalau beli juga,  kehendak la tu .. tapi ni la hasil changer tak mahu masuk .. teruk sungguh rasa ..





Ini lah terjadi hasil kreatif ku .. masuk cas .. pastu degil tak mahu masuk .. sekali .. 
nah!!! bantuan getah .. masuk juga .. nak cari getah tu .. satu laci selongkar sebab time ni kat office ..
Trah pernah buat .. Kau pernah?



*** telefon C902 .. 5megapixel .. siapa tak sayang .. nak tunggu camera kedebak besar .. tak mahu la .. buat susah saja mengangkut dan nak jaga .. ni rasa nak ambil gambar keluarkan dari poket seluar .. ada aku kisah? ..



8 comments:

Qaseh Qistina said...

patut diganti tu..tu die wt perangai gitu. tak yah beli canggih sgt..biasa2 jer..ikot keperluan..hehe

eMMe said...

Assalam Tirah...selagi leh guna, guna la... dah betul2 tak leh pakai baru leh pikir nak beli baru... takpe2.. simpan duit, standby beli iphone, hahahaha...

Miss Anisah said...

Teringat kat handphone SE sy dulu.. Tapi riwayat dia tamat bila anak buah rendam dalam baldi..

Minah Bunga said...

salam Trah....
Lucu ler tgok hp & charger digabung camtu...
hubby minah pn pernah jugak wat camtu...
Memang hp sony & charger nyer salu jer tak ngam kan..huhuhu..sabor jer laa...:)

Mr.Lidi Kepala Putih said...

hahah..beli la fon baru.. :D

Thirah said...

@Qaseh : xleh2 ..biasa2 pun xde plan nk beli..cume sadis je..syg kat tepon tu..

Kak @eMMe : iphone?mimpi pun tak akak oit..

@Miss Anisah :kalu dah rendam tu..sila jemur kembali..hehehe..

@Minah Bunga :Kreativiti terserlah disitu..hehe

@Mr.Lidi Kepala Putih : mtk belanje la beli hp br..;)

Ariff Budiman said...

Salam
Tak apa boleh beli baru. Saya belanja. He he

Kotak Mancis said...

perhhh... hahhahaa... dulu ada member sorang kena lilit getah macam ni juga.. sony kalu silap cabut charger tu mmg cepat rosak... ermmm