Friday, June 8, 2012

Kenapa bos nak cepat-cepat confirmkan?

Assalamualaikum .. minggu ni double kegembiraan la .. berkongsi kegembiraan abang trah kahwin dan petang semalam bos panggil kat bilik nak wat confirmation .. mula-mula cuak jugak la kan .. pasai pa?? (padahal dah rasa cam leh agak-agak masa dia minta details trah)  .. pastu startla cakap-cakap, masa tu ada supervisor dan assistant manager .. then asisstant manager cakap-cakap (tak berapa nak dapat tangkap sebab BM dia cam pelak dia bunyi .. ops bukan dia pelak tau .. BM dia ..) .. trah tanya dia .. 'napa nak konfemkan trah sedangkan baru 5bulan?' .. cam soalan tak patut tanya tapi dah tak ada idea nak tanya, wat-wat tanya .. katanya :

1. tak perlu UNPAID LEAVE dah pas ni

trah gelak aje masa dia cakap sebab baru je balik dari bercuti 5hari .. tapi tak apa la trah rasa cam perlu trah cuti .. demi family kan .. tak salahkan berkorban duit untuk family ..

2. tak mau ada kes pekerja tak dapat BONUS time raya ..

sebab bonus hanya mereka yang dah konfem sahaja .. tambah-tambah bos kena hantar surat evalution hujung bulan 6.

Itu jela kot yang trah faham dia cakap .. ada lagi tapi tak faham pelak BM dia .. then dia cakap la pasni bebanan kerja lagi bertambah .. supervisor pun cakap nak involvekan trah dengan projek PLUS dan projek kat Hong Kong tu .. trah bagi tahu la 'trah masih limited knowledge lagi' .. supervisor cakap 'normal la sebab u fresh then at least u ada problem solving with another way to settle it'  .. gembira pun ada, sedih pun ada .. nak tahu nape?

1. ala .. dah tak leh nak cuti sesuka hati

2. dah tak leh cuti ..

3. ala .. tak sesuka hati nak cuti ..

oit oit sudah!!! .. cuti cuti cuti je kejenya .. kang padan muka .. dah tak leh cuti selalu .. sob sob sob
padahal event bebesar banyak in progress ni ..

Bulan7 : puasa
Bulan8 : Raya oit?
Bulan9 : ke Kota Kinabalu
Bulan 10 : konvo

Ah sudah! ..

Coollll ..

Relaxxx ..

Cuti oh cuti ..

Sekian Terima Kasih ..


3 comments:

Qaseh Qistina said...

wow..bestnya da confirm..ps ni gaji up la nih kn..hihihi..tak yah susah2 cari keje dah.

Ariff Budiman said...

Salam
Tahniah dan tahniah. Semoga segalanya di berkati Allah

athirah said...

Qaseh : gaji up to xsure la..arap2 naik la sikit pn jadi la..nak jgk cari keje lain..hehehe..


En ariff:wsalam..terima kasih..amin..semoga mendapat keberkatan...