Tuesday, April 24, 2012

Hari Ini : Tema Google yang menarik


Assalamualaikum...
Hari ni agak tertekan dengan kerja. Saya merasakan diri ini tak mampu nak wat kerja yang diberi. Maunya tak mampu kalau dia bagi, saya tak tahu tarikh nak kena hantar. Tertiba nama skypenya muncul kat screen. Dalam hati sentap “Dia datang dah...apa yang dia nak ni..?” Nah. Ambil kau dia mahu kerja yang ke-4 dalam senarai kerjaku. Manala saya tau yang tu dia nak dulu. Saya pun satu hal, segan, malu, nak tanya kena submit bila..nah!!!ambik kau..Berdebar dan kalut la buat. Mujurla menjadi dengan bantuan nanny google. Alhamdulillah.

Sebenarnya nak cerita la pasal google.
Saya antara pengumpul icon-icon menarik google. Then, hari ni cam best main-main zip. Ala-ala zip baju tu la.

 
Ni zip mula-mula....


 
Buka slow-slow ye...


 
 Hah elok-elok. Jangan pejam mata.


 
 Jeng jeng!! mana ada apa-apa la


Duk baca la kat link ini http://ibnlive.in.com/news/isnt-the-gideon-sundback-doodle-firefox-friendly/251604-11.html . Katanya pengguna firefox browser tak boleh main-main dengan zip ini kerana tak leh zip. Tapi saya duk syok main-main zip (curi-curi main daaa...kat opis kan). 
Dorang reka layout ni pakai Javascript dan elemen HTML5 untuk nampak doodles lebih menyeronokkan dan interaktif walaupun sesetengah code tak sesuai dalam browser yang moden
.
Dua hari lepas, tema earth day. Cantik dia punya pokok bunga kembang elok je.





*** Kreatif sungguh manusia kan. Semua terjadi sekiranya Allah memberi nikmat dan rahmatnya kepada kita manusia.

1 comment:

Ini Kisah Tia said...

apa pulak trick google lepas ni kan?