Monday, April 2, 2012

Alamak...tiket dah beli, cuti lak tak konfem..

Assalamualaikum...
Sejak semalam lagi duk ushar tiket bas sani ekspress secara online..Takut tak dak tiket. Konfuse kejap. Ramai pulak balik kampung tengah-tengah minggu. Tension kejap. Semuanya kejap-kejap datang kat minda ni. Bukan sewel tapi banyak fikir kot.
Konon nak konfemkan cuti dulu. Sekali gedik pergi beli secara online, susah payah dari pagi duk ushar then pukul11.00 pagi semangat bankin online dan dapat la tiket. Dalam pukul1.00 tengahari baru hantar surat apply cuti. Sekali bos cakap 'Ok, i want to review first' ..Hah!!! sudah....patutla bos nak review. Bulan lepas dah unpaid leave dah...aduss..
Masa lunch citer la kat kawan, dorang pun cakap 'dont worry la'...hatiku berkata 'mana tak worry. Tiket dah beli' tapi cuti tak tau konfem ke tak.
Terdetik dalam hati ku. Kalau dapat surat termination pun aku redha aje. Aku anggap bukan rezeki aku kat sini kan. Yang penting aku yakin dengan janji Allah.

 


moral of the story : sila pastikan cuti dapat baru beli tiket ye..;)

1 comment:

kai said...

hope boss aprove cuti tu..
kalo x sian kamu