Friday, May 18, 2012

Interview lagi?

Assalamualaikum ..
Selamat Pagi .. Nak tergelak pun ada ni .. konon tak mahu angkat tepon dari HR HSBC then disebabkan dia gigih call trah .. petang dalam pukul7.00pm trah baru angkat .. bukan tak mau angkat tapi cuak nak angkat tepon kat opis .. rupanya dia tanye nak pergi tak interview kat company dia .. dia siap cakap permenant position cuma still title trainee ada sebab fresh graduate .. ok la .. trah ni berminat la sebab dia cakap akan hantar trainning dulu sebelum involve real environment .. bukan apa .. kekadang kita realiti sebenar persekitaran pekerjaan sangat berbeza .. dan trah tak mengharapkan, sangat takut nanti keluar mulut naga masuk mulut naga .. tak apa la .. ikut kata hati .. so interview tu akan diadakan isnin ni pukul2.45pm .. mujur petang kalu tak kes naya la nak mencari tempatnya tapi tak pe dia siap bagi peta tu .. katanya senang nak cari .. siap tanye dia .. 'ada test??' .. dia jawap .. 'u need to confident' .. oh ok .. dalam hati 'yes, i'm confident' ..
Then bagitahu adik lelaki dapat interview .. trah ajak dia teman .. nak tau dia jawap apa? 'Mana confident level ni??Kata confident' ..trah pun jawap 'Confident time nak interview tapi nak pergi tempat interview tak confident langsung. Takutla dengan persekitaran Kuala Lumpur ni .. mu ni .. teman eh??' .. Yela yela aku teman .. jawap adikku .. Thank so much ..


***Cuak la nak cakap omputih ni...adeh!





8 comments:

Qaseh Qistina said...

yuhuuuu..interview kt ne tu? position ape?

gnesop poseng said...

good luck
yg penting doa byk2 :)

ChiLaBaey's Spot said...

Selamat bercuti ke KK yer... KK pun best juga, banyak juga tempat menarik... Nanti kat sana cari Buah Tarap... Sedap....

* Saya follow awak terus lah... :)

kaishin said...

Good luck dgn interview tu..:)

athirah said...

Qaseh : kat kl..trainee jgk..

athirah said...

gnesop poseng:terima kasih...for ur wish..

athirah said...

ChiLaBaey's Spot:KK bulan9 nt...lmbat lagi tapi duit, cuti kne standby

athirah said...

kaishin:terima kasih..;)