Friday, May 25, 2012

Bila server down!

Assalamualaikum ..
Wah!!Lenggang kangkung trah hari ni .. supervisor ku cuti!! .. apa lagi tak ada kerja la .. dah 2minggu dah camni .. kerja bukan tak ada langsung .. tapi bila sah settle tak ada kerja lalalala .. OK .. back to the topic ok .. al-kisahnya suatu pagi yang damai, sejuk(sebab hujan) .. dalam pukul10.40pagi camtu la .. tertiba lampu kat opis yang terang benderang bertukar menjadi lampu macam disco .. berkelip kelip .. uiks.. semacam je ni .. bukan!!! dah lain macam ni .. sekali papppp!!! ..


blackout semua komputer bagai kat opis .. time tu trah dah tak tekan apa-apa .. suka suka je komputer ni ON sendiri .. biarla dia ON sendiri .. sekali dah siap ON semua .. internet pulak segan silu .. LIMITED ACCESS .. tak apa la .. trah pergi jalan-jalan(bajet opis besar la kan) then dalam 15minit baru leh access .. sibuk pulak trah tengok jejaka-jejaka(chinese guy) kat opis ni nak handle komputer yang dijadikan server untuk projek-projek dorang .. trah tengok-tengok jela .. tak tahu apa .. dengar dorang duk sebut pasal linux apa entah tak dapat nak access .. trah tadah telinga aje .. sekarang dah ok dah kot .. sebab masing-masing dah duduk kat tempat masing-masing ..


***BOSAN!! hari-hari duk hitung jam5.30 petang .. masa lambat berjalan .. sekali sekala berlari la masa .. Adeh!!!

  

3 comments:

5zol said...

indahnye bekerje tanpa perlu wat keje...

http://5zol-saidsomething.blogspot.com/

athirah said...

5zol:indah??rugi masa tau...rugi pengalaman...

aReLaN said...

hahaha...semalam saya cuti.yeay